Lyhyt analyysi titaanisieniä ja titaanimateriaalien hinnannousua vuonna 2019

6. toukokuuta Jinda, Zunyi Titanium, Shuangrui Wanji, Panzhihua Sponge Titanium, BaoTi Huashen ja muut suuret kotimaiset titaanisieni-yhtiöt olivat yksimielisiä: titaanisienen hintaa nostettiin 2000 yuania / tonni, taso nolla ja taso 1 vastaavasti 71 000 yuania / tonni ja 70 000 yuania / tonni. Sitten, 20. toukokuuta, Baoji Titanium ilmoitti titaanimateriaalien hinnan nousseen 10%. Myöhemmin titaanitetrakloridin hinta nousi pohjoisessa ja etelässä samaan aikaan, ja Zhongxing Electronicsin titaanitetrakloridin hinta nousi 8500 yuaniin / tonni. Korkean titaanikuonan ja rutiilin hinta on myös noussut. Sitten Shuangrui Wanji-titaanisienen hintaa nostettiin 3000 RMB / tonni. Titaanisienen hinta lähestyy 75 000 yuania / tonni. Korkean titaanikuonan, rutiilin, magnesiumharkkojen ja muiden raaka-aineiden hinnat ovat nousseet. Erityisesti titaanitetrakloridin hinta on noussut nousevasti vuodesta 2018, pakottaen titaanisienen nostamaan hintaa.


Syynä titaaniraaka-aineiden hinnannousuun on se, että ympäristötarkastajat ovat ilmeisesti vaikuttaneet tuotantoon, ja titaanitetrakloridin tuotannon lasku näyttää olevan "harvinaista kalliille asioille". Itse asiassa sen pitäisi olla syy siihen, että titaaniteollisuuden ympäristönsuojelutyö ei ole paikallaan tai ympäristönsuojeluvälineet koristeluun eivätkä pysty kestämään ympäristönsuojelun tarkastajien tarkastusta, ja tuotannolla ei voida saavuttaa täyden kuorman toimintaa. titaanitetrakloridin toimituksesta on tullut titaanisienien tuotannon "pullonkaula", ja siihen liittyy hinnannousu. Tästä näkökulmasta titaaniraaka-aineiden hinnankorotus on aiheuttanut titaanisienen hinnan nousun. Jatkossa "Blue Sky Action" -toiminnan ympäristönsuojelutarkastajaksi tulee normalisointi, eikä titaanitetrakloridin pula-tilanne muutu lyhyessä ajassa. Titaaniyrityksenä tämä kohtuullinen tuomio olisi tehtävä.


Titaanin sovelluskenttä laajenee asteittain tutkimuksen kautta. Jäykkyyden kysyntä ei ole suuri, mutta kysynnän jäykkä kasvu on tapahtunut. Titaanin osuus kemianteollisuudessa vähenee, kun taas ilmailun, navigoinnin, sotilaskäytön ja siviilikäytön osuus kasvaa. 20. toukokuuta titaanin 10%: n lisäys Baojissa on loppupään vaatima ilmaisumuoto. Titaanipohjaisten raaka-aineiden hinnat nousivat, titaanimateriaalien loppupään hinnat nousivat, ja keskellä olevan titaanisienen hinta nousi luonnollisesti loogiseksi. Lisäksi, epävakauden aiheuttavan kansainvälisen ympäristön vuoksi, sotilaallisen titaanin lisääntyminen tulee myös normaalitilaan.


Joten kääriä täällä, titaanisienen ja titaanimateriaalin hinnankorotusta ei voida muuttaa lyhyessä ajassa!