Kolme ainutlaatuista titaanin toimintoa

Toiminnalliset materiaalit perustuvat teknisten materiaalien fysikaalisiin ominaisuuksiin ja että sähkön, magnetismin, äänen, valon, lämmön tai materiaalien erityisluonteella on erityispiirteitä sen roolissa. Titaanilla ja titaaniseoksilla on havaittu olevan kolme erityistä sovellusta.


1. Muistitoiminto: titaani-nikkeliseos on yksisuuntainen, kaksisuuntainen ja täysi valikoima muisti-vaikutusta tietyllä ympäristön lämpötilalla, tunnetaan parhaaksi muisti-seokseksi. Engineering putkiliitokset hävittäjän lentokoneiden hydraulijärjestelmään; öljy-konglomeraatti putkijärjes- telmä; käsittely; ruuvit murtuman paranemiseen. Edellä mainitut sovellukset ovat ilmeisiä vaikutuksia.


2. Suprajohtavuus: niobium - titaaniseos lämpötilassa, joka on kriittisen lämpötilan alapuolella ja jossa on nollajännitettä suprajohtava funktio.


3. Vetyvarastointitoiminnot: Ti-Fe-seos, jolla on vetyä absorboivat ominaisuudet ja suurien määrien vedyn turvallinen varastointi, vedy vapautuu uudelleen tietyllä alueella. Vedyn erottamisessa, vetypuhdistuksessa, vedyn varastoinnissa ja kuljetuksessa, lupaavan vetyn valmistaminen lämpöpumpun ja akun energiana.