Sisäiset ja ulkoiset langan luokat Nimitysten tarkistus


Kierteenluokat on määritelty osoittamaan toleranssitavaraa ja haluttua asennusta. Langan luokat on johdettu kaavoista, joiden pituuden halkaisijan toleranssit perustuvat langan suurimman (nimellisen) halkaisijan, sävelkorkeuden ja pituuden lisäyksiin. Nämä kaavat ja luokitustunnus koskevat vain yhtenäisiä lankoja.


Ulkopuolisia (1A, 2A ja 3A) ja sisäisiä säikeitä (1B, 2B ja 3B) on kolme luokkaa. Kunkin luokan ominaisuudet ja tyypillinen soveltaminen ovat seuraavat:


Luokat IA ja 1B: Nämä luokat ovat löyhimpiä istumia, sillä suurin määrä toistoa tai puhdistusta kokoonpanossa. Näitä käytetään töihin, joissa kokoonpano ja purkaminen ovat tärkeitä, kuten uunipultit ja muut yleiset karkeat pultit ja mutterit .


Luokat 2A ja 2B: Nämä luokitukset on määritelty kaupallisten tuotteiden, kuten koneruuvien ja kiinnittimien, tyypillisiin sopivuusluokkiin, joissa vaihdettavuus ja kohtuullinen laatu sekä ennustettavuus ovat tarpeen. Nämä luokat ovat yleisimmin käytettyjä kaupallisiin ja ilmailuteollisiin sovelluksiin.


Luokat 2AG: Nämä sovellukset on määritelty nopean kokoonpanon sallimiseksi ja voiteluaineen käytön tai korkean lämpötilan laajenemisen takia. Näissä sovelluksissa G on määritelty ilmaisemaan, että lankaa päällystettäessä ei saa ylittää kierteen sietokykyä ja kokoa tällaisella pinnoitteella.


Ristit 3A ja 3B: Nämä luokat on määritelty korkealaatuisille kaupallisille, tarkkuuskohteille ja tuotteille, kuten ruuviruuveille, jotka edellyttävät tiiviisti tai tiiviisti.


Kierteen spcificationesimerkit;

3 / 8-16 UNC 2A; 8-32 UNC 2A; 1 / 4-20UNC 2B; 5 / 16-18UNC 2B;

8-36 * 2 UNF 2A titaania liitosruuvit;

5 / 16-18 * 1 UNC 2B titaanisuojapään ruuvit;

5 / 16-24 * 3/4 UNF 2A titaanihekselilaippapultit;