Pultin viritysohjelma

Pulttisointi on kyse raskasmetallipulttien korvaamisesta titaanilla ja alumiinilla, jotta voit säästää painoa vaarantamatta matkasi turvallisuutta tai pitkäikäisyyttä. Nino: n artikkeli vuodelta 2002 osoitti, että pultin viritys voisi säästää noin 150g. Tämä artikkeli koski v-jarruja, mutta samankaltaiset painon säästöt ovat käytettävissä myös levyjarrun pulttien virittämisen avulla.

Tietoja pultit

Pultit luokitellaan viittaamalla niiden "vetolujuuteen" ja "vetolujuuteen". ISO-standardi antaa meille useita ominaisuusluokkia: 4.6, 4.8, 5.8, 8.8, 9.8, 10.9 ja 12.9.

Pulttikierteet voidaan joko leikata tai rullata. Yleensä valssatut langat ovat vahvempia ja alttiimpia väsymykselle.

Korkeat vetopultit

Suurilla vetoketjuilla on usein lujuusluokka leimattu päässään: 8,8, 9,8, 10,9 ja 12,9. Kaikki yli 8,8 ei sovi korvaamaan mitään muuta kuin sama (tai korkeampi) pultin luokka.

Titanium pultit

Titanium pultit tulevat lähinnä terästä voimaa, mutta Ti on 47% kevyempi.

Huomaa, että vaikka Ti-pultit voivat olla yhtä voimakkaita kuin lievät teräspultit, ne eivät korvaa korkeita teräspultteja. Tässä on, mitä he sanovat suurta vetolujuudesta: titaanipultit eivät korvaa pultteja yli 8,8 voimaa.

Ti-pulttisovellukset polkupyörälläsi

Korkealaatuisia Ti-ruuveja voidaan käyttää seuraavilla alueilla:

jarrukahvaiset pultit;

vahvistimen kiinnityspultit;

 istuinkulman satulakaapelipultit;

 kehys / haarukka v-jarrut / kallistettavat jarrupäät;

 kiinnityspultit; ja

 muilla aloilla, joilla tarvitaan teräsvoimaa.


Alumiinipultit

Alumiinipultit ovat heikompia kuin lievä teräs. Käytä niitä, joissa voima ei ole tärkeä, kuten:

 etu- ja takavaihdon puristusruuvit ja kaapelipultit;

 vaihda vaihtorenkaiden pyöränpultit;

• himmennin takavaihteen kääntöpultti;

 etu- ja takavaihtimien raja-arvopultit;

 jarru- ja vaihteidenvaihtajan vipu puristuspultit;

A headset-kiristyspultti;

 pulttipultit;

Voit myös käyttää alumiinia ketjupyörän ruuveille - vaikkakin heikompana kuin korvattava teräs, ketjun rengaspulttien suuri halkaisija tarkoittaa, että alumiini soveltuu tässä tapauksessa. Merkittävät painon säästöt ovat käytettävissä noin 30 grammalla kolmella ketjunivelistimellä.


Hiilipultit

Hiilipultit ovat noin puolet alumiinipulttien painosta. Voit käyttää hiilipultteja useimmissa paikoissa alumiinipultit toimivat, mutta hiilipultit ovat todennäköisesti heikompi kuin alumiini kokoalueella, jota sinun on käytettävä. Hiilipulttien ongelma on se, että langoissa ei saa olla hiilikuitua tai että kuidut leikataan kierteitysprosessilla, jolloin langat vain luottavat epoksiin.


Nylon / muovipultit

Samankaltainen paino hiilipultteihin, siis noin puolet alumiinipulttien painosta, mutta paljon halvempaa kuin hiili. Nylon-pultit eivät ole vahvoja, joten niitä voidaan käyttää vain niissä paikoissa, joissa tarvittava pulttivoima on vähäistä.

Nylonpultit eivät kuulosta kovin eksoottisilta tai erityisen huipputekniikalta, mutta tietyissä paikoissa, joissa niitä voidaan käyttää:

ruuvien ruuveja;

jarrukahvan kiinnityspultit - tarvitset jarrukahvan, jolla on vain yksi puristuspultti. Suurin osa tämäntyyppisten vipujen voimasta on otettu jarruvivun runkoon - puristuspultti todella vain pitää asioita yhdessä. Jarruvivut ovat usein parhaita, jotta ne voivat pyöriä, jos kaatuu, joten niitä ei tarvitse kiinnittää erityisen tiukasti. Nailon ei ole sopiva, jos jarrukahmassasi on irrotettava puristin - kaikki näistä malleista tulevat voimat pulttikierteillä.


Huomautuksia

Alumiinipultit ovat huomattavasti heikompia kuin teräs ja titaani, kun ne joutuvat leikkausvoimiin.

Titanium-pultit voivat olla yhtä vahvoja kuin lievä teräs- tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut pultit. Titaanipultit eivät ole yhtä vahvoja kuin suuret vetoketjuiset teräspultit.

 Älä ole idiootti - käytä tätä pultin viritysopasta omalla vastuullasi. Jos et ole täysin varma siitä, että ti- tai alu-pultti ei toimi, ÄLÄ vaihda varastopulttia. Boltin viritys vain säästää sinulle kourallisen grammaa, joten se ei kannata tehdä mitään riskialttiutta pienille pienille säästöille (vaikka säästöt olisivatkin massiivisia, se ei olisi vaarassa vahingoittaa fyysisiä vammoja).